VISITES

per demanar visita o dubtes:

EN CAS D' ACCIDENT:
MAPFRE 902 136 524 (just en el moment que hagi passat accident) única Mutua asseguradora per a tots els federats

EN CAS D´URGÈNCIA truqueu al 609225828

dilluns, 23 de desembre del 2013

Embenatges - Taller pàctic

Us recordem que avui 23/12/2013 a partir de les 19:00h hi haurà un xerrada d'embenatges i lesions més freqüents a càrrec del nostre fisioterapeuta, en Marc Batlle,  per a jugadors, jugadores, pares i entrenadors de la Ciutat de Mataró, al Palau Josep Móra.
Esteu tots convidats!
Aquí podeu veure les imatges del darrer taller que es va fer amb els jugadors del Club (2011)

Bon nadal i bon any 2014


dimecres, 4 de setembre del 2013

Comencem la temporada 2013-14



A partir d'aquest dijous 05/09/2013 s'obre l'Infermeria per començar les revisions mèdicoesportives d'aquesta nova temporada que es realitzaran pels membres de l'Area de Salut.

Per aquells que tingueu una urgència o la revisió d'una lesió pretemporada us preguem ens feu un mail a : salutuem@gmail.com o un missatge al 609225828 per tal de concertar visita, gràcies!

Tornem carregats de piles amb noves iniciatives i aparells.
Com sempre els horaris de les visites seran els divendres de 19:30h a 20:30h prèvia cita.

dijous, 25 de juliol del 2013

Calor estival

Aquest estiu està arrassant el termòmetre així que hem de tenir especial cura en els moments d'entrenament i banys de sol. Les hores màximes de sol són entre les 12 i les 16h, hores que hem d'evitar estar exposats al sol, ja sigui per prendre el sol o per córrer o entrenar. Les conseqüències d'una insolació són el mal de cap, mareig, nàussia i vòmit, afegit de dolors musculars o cremades del sol.
Per la pretemporada és important agafar els moments de mínim sol, pel matí de 8 a 10h i al vespre de 20:30 a 22h.
S'ha d'ingerir el doble de líquid ja que transpirem molt, begudes sense gas, fruites naturals i sucs de fruites, sorbets evitar el cafè i les begudes alcohòliques.
Cal tenir especial cura amb els estiraments ja que la deshidratació és un del motius de lesió osteotendinosa i muscular.

diumenge, 21 de juliol del 2013

Propera parada...Europeu Sots18 femení a Croàcia

Com sabeu molts aquestes properes setmanes tres membres del club participarem dins la Selecció sots 18 femenina espanyola que es concentra a Rivas Vaciamadrid a partir de demà.
Serem: l'Ariadna Pujol i la Laia Flores(jugadores del Junior i Sènior la temporada passada), i la Sílvia Treviño (metgessa de l'Area de Salut).
Emprenem aquestes cinc setmanes amb molta il.lusió i piles carregades després del petit descans de bàsquet que ens ha donat el mes de juliol.
El nostre calendari serà:
22/07 inici de concentració Rivas
2-4/08 Torneig a Rivas
9-11/08 Torneig a Caorle (Itàlia)
a partir del 14/08 inici del Campeonat Europeu
Aquest any ha estat molt intens i dur amb molts minuts de joc per aquestes dues jugadores, a més a més, l'Ariadna es troba des de fa ja 4 setmanes amb la Selecció sots 19 femenina que juga el Campionat Mundial a Lituània. Es per això que cal molta cura en el descans, hidratació i alimentació. En aquestes setmanes cal vigilar la recuperació i la intensitat a la pista, ja que la finalitat és arribar en les més òptimes condicions al campionat.
Ens veiem a la tornada, i esperem que amb una medalla!
Bones Santes a tots!

diumenge, 30 de juny del 2013

Lesions de genoll

La gonàlgia o dolor al genoll és una de les lesions més freqüents en l'àmbit esportiu en fase de creixement i sobretot en l'esport com el bàsquet, que té un component de salt molt important en el seu desenvolupament.
Les lesions que ens trobem més sovint són: alteracions del creixement en tendó rotulià, meniscopaties i esguinços dels lligaments laterals.
Com a recomanació és important que davant de qualsevol molèstia al saltar, córrer o estirar el genoll us adreceu al vostre metge de referència per tal que es pugui diagnosticar quin és el motiu, el tractament i la tornada a la pràctica esportiva.
En aquests casos l'aplicació de gel local durant 10-15 minuts després de la pràctica esportiva és una de les mesures més efectives, junt amb el repòs esportiu durant un parell de dies fins que no us visiti el metge.
La diferència entre una alteració del creixement i una inestabilitat del lligament és que a l'alteració del creixement existeix un dolor que incrementa amb la carrera i el salt sense generar inestabilitat, cosa que amb una possible lesió del lligament és el simptoma principal, la sensació de no control del genoll.
El diagnòstic de l'alteració del creixement és tan senzill com una RX, cosa que amb els lligaments de vegades es necessita de l'ajuda d'una RMN a part de l'exploració feta pel metge que és la base de la sospita del diagnòstic.

dilluns, 17 de juny del 2013

dimecres, 27 de març del 2013

Objectius nutritius del jugador de bàsquet en creixement

En aquesta etapa és important que fixem les prioritats en aquest ordre:
Satisfer les necessitats nutritives
Evitar els excessos o carències
Aportar la font d´energia suficient per l´esforç a desenvolupar
Hidratació òptima
Combinació d´aliments
Mantenir el pes corporal
Suplementació dietètica

Com a regla d'alimentació bàsica cal recordar que l'aport dels
nutrients ha de ser:
50-60% aport hidrat de carboni
30-35% aport de greix
10-15% aport de proteïna
2,5-3 l d´aigua
Minerals: sobretot calci i ferro
Vitamines: A, C, D, E

diumenge, 10 de març del 2013

Revisió dels peus

Us recordem que els peus són la marca d'identitat del nostre cos. És important el seu manteniment i la cura de les butllofes, durícies, ferides, ungles... Ens crida l'atenció la quantitat de jugadors que venen a visita i no s'han parat mai a revisar els seus peus. Un percentatge elevat té fongs crònics a les ungles, que es poden tractar mitjançant un tractament continuat i mantenint el peu ventilat i sec. D'altres presenten durícies als costats del peu que li produeixen dolor al recolzament dels peus, per tant produeixen una petjada diferent afectant a la resta d'articulacions. Un percentatge petit venen amb ampolles als peus que moltes vegades es produeixen pels mitjons amb arrugues, les bambes, calçat molt apretat...
I la gran majoria mai s'ha plantejat una visita al podòleg per valorar si la petjada que fan al caminar i al córrer és correcte i no produeix lesions a la resta d'articulacions del seu cos, ja sigui genoll, esquena, cadera...

Dins del projecte de l'Area de Salut volem donar un pas endavant i estem valorant la possibilitat d'un estudi de la petjada de cara l'any vinent. Però per començar us convidem a un pràctic i ràpid exercici. Poseu els peus amb la planta davant d'un mirall i relateu-nos què veieu al Twitter: 
@doctoratrevi @cram_batlle  #peusalmirall.

dijous, 7 de febrer del 2013

Època de refredats i lesions musculars

Amb el fred arriben les lesions musculars i els refredats es multipliquen, és per això que hem de tenir en compte algunes indicacions:
- si l'entrenament és a l'aire lliure portarem roba tèrmica que conservi la nostra temperatura sempre constant (preferible que anar posant i treient roba)

- hem de continuar bebent de 500ml a 1 l abans, durant i després de l'entrenament o partit (amb el fred disminuieix la sensació de set, no hem d'arribar a notar-la per beure) 

- començar a prendre algun complexe vitamínic si veiem que no arribem amb la fruita i verdura que mengem normalment (antioxidants preferiblement: Oxibloc, Activity, Vitality...)
- descansar i aprofitar els moments de descans de manera correcta
- evitar sortir dels entrenaments i partits amb el cabell mullat (fer servir un  barret de llana)
i sobretot evitar postures mantingudes a l'ordinador, a la classe, al sofà... a l'haver canvis forts de temperatura la musculatura es queda freda i es produeixen moltes contractures.